• 8 marca dzień kobiet


    W środę 8 marca zapraszamy do Restauracji Venezia,
    aby spędzić dzień kobiet w miłej atmosferze,
    spróbować pysznych dań, wyjątkowych deserów
    i urozmaiconych coctaili – które przygotowywać
    będą nasi kucharze i barmani.

    W tym dniu każda z Pań otrzyma specjalną niespodziankę,
    aby czuć się wyjątkowo w trakcie swojego święta.

    Rezerwacji można dokonywać
    pod numerem telefonu: (77) 447-23-00

    Zapraszamy

  • 20-26 luty – Restauracja nieczynn

    Informujemy, iż w dniach
    od 20 do 26 lutego 2017r.
    Restauracja będzie nieczynna

  • Walentynkowe menu

    Menu Walentynkowe

    przystawka na powitanie

    mieszane crostini w trzech smakach

    zupy
    – kremowa kartoflanka z łososiem
    – pomidorowy krem z bazylia
    – bulion z mięsnymi pierożkami

    danie główne
    – pierś kaczki / plastry marynowanego buraka / gnocch z borowikiem / karmelizowane jabłka z tymiankiem i majerankiem
    – pieczony stek z łososia / taglioni sepia / oliwa truflowa / pesto z jarmużu
    – sałatka
    – marynowaną mini mozzarella / truskawki / pstrąg wędzony
    – szpinakowe ravioli z bawola ricotta

    deser
    – banany smażone w kokosie na musie kawowym z gałką loda bakaliowego
    – sorbet z gruszki i gorgonzoli na sałatce z bananów i truskawek z dyniowym olejem i malinowym kremem balsamicznym
    – czekoladowe ciastko z karty

  • 14 lutego zapraszamy wszystkich naszych Gości na romantyczną podróż do VENEZI

    „14 lutego zapraszamy wszystkich naszych Gości na romantyczną podróż do VENEZII”
    Szef kuchni przygotował specjalne na tę okazję menu.
    Koszt kolacji 200 zł para
    Cena zawiera „ przystawkę, zupę danie Główne i deser oraz  butelkę wina „

  • Sylwester w Szpitalnej 13

    Zapraszamy na zabawę sylwestrową!!
    Zabawa z DJ w STUDIO 13
    Bufet szwedzki przekąskowy w cenie,
    alkohole w bardzo promocyjnych cenach
    Cena 300 zł od pary

    sylwe

  • Szef kuchni poleca na weekend

    Szef kuchni poleca na weekend

    Pieczona pierś kaczki z sosem borowikowym,
    z kluskami i sałatką z buraczków
    w cenie 42 zł

     

  • Wieczór Włoski w Restauracji VENEZIA / 25.11.2016

    Wieczór Włoski w Restauracji VENEZIA

    data: 25 listopada 2016 (piątek)
    godzina: 19:00
    miejsce: Restauracja VENEZIA ul. Szpitalna 13, Ople
    bilety: 110 zł

    Restauracja VENEZIA zaprasza kulinarną podróż do Włoch.

    Podczas Wieczoru będą mogli Państwo skosztować włoskie specjałów.
    Wieczór w formie Włoskiego Bufetu Pasta & Vino, tak jaki tradycyjny
    włoski posiłek składać się będzie z antipasto – przystawki,
    pasta – dania mącznego i zupy, głównego dania gdzie szczególnie
    popularne są ryby, mięso albo drób wzbogacone risotto lub sałatką.

    Kulinarna podróż zwieńczona zostanie cenionymi włoskimi deserami.
    Podczas Wieczoru Włoskiego – rozbrzmiewać będą znane włoskie melodii.
    Dla gości przygotowany zostały również konkurs z atrakcyjnymi nagrodami.

    Dzięki swej różnorodności kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych
    na świecie. Również w Polsce znalazła wielu zwolenników dzięki bogactwu
    smaków, dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia,
    estragon, rozmaryn. Włochy to świeże i suszone w słońcu pomidory,
    szynki, parmezan, cebula, czosnek, oliwa i oliwki. Kuchnia włoska
    wyspecjalizowała się szczególnie w pastach, rybach i owocach morza.

    Wszystkie te produkty w najwyższej jakości, sprowadzane z Włoch
    serwowane będą podczas Wieczoru Włoskiego.

    rezerwacje pod numerem telefonu
    603 802 201

  • Nowe jesienne menu – ZAPRASZAMY

    Nowe jesienne menu:
    http://www.szpitalna13.pl/restauracja/#menu

    Serdecznie zapraszamy.

  • Kącik dla dzieci

    482a1003 482a1015 482a1033
    Nasz kącik dla dzieci doskonale sprawdza się w jesienną pogodę.
    Przy zamówieniu powyżej 50zł – dzieci jedzą za 1zł !

    Menu dla najmłodszych:
    Pieczony schabik
    w sosie własnym z kluseczkami i zasmażanymi buraczkami / 18 zł
    Ulubione danie Scooby Doo
    stripsy z fileta drobiowego w towarzystwie złotych frytek i sałatki coleslaw / 18 zł
    Przysmak Arielki
    panierowany dorsz z frytkami i surówką z marchewki / 18 zł

  • Co tydzień wkładka weekendowa

    Żur na wędzonce
    z jajkiem i pieczywem  / 12 zł

    Rolada śląska
    z kluskami i modrą kapustą / 39 zł

    Pieczona pierś gęsia
    podana na grillowanym jabłku z ciemnym sosem kurkowym,
    kluskami i modrą kapustą / 44 zł

    Pieczone żeberka na panczkraucie
    podane z sosem z własnego pieczenia / 32 zł